beeld valt uit na ongeveer 20 minuten!!

Voor alle vragen en problemen m.b.t Hardware

Moderators: Stefanie, Joost81, Global Moderator VragenForum, Mathias Group, Simbah global mod

beeld valt uit na ongeveer 20 minuten!!

Berichtdoor MarcelAC » 12 jun 2005, 10:36

goedendag allemaal!

om maar meteen met de deur in huis te vallen:
mijn beeld valt weg na ongeveer 20 minuten nadat mijn PC draait. raar!
monitor werkt gewoon, videokaart is gloednieuw, voeding is sterk genoeg..
Voor de rest heel stabiel en nieuw systeem...
CPU temp schommelt rond de 45, systeem rond de 35, videokaart geen idee.. kan dit het probleem zijn?

Ik heb ook gebeld naar de computerzaak waar ik mijn moederbord vandaan heb, zij raden een Mem-check aan, nog niet uitgevoerd, maar lijkt me ook niet nodig, alles is nieuw.

heeft iemand een ander idee om uit te proberen?!?

Alvast bedankt iedereen!
MarcelAC
Beginner
Beginner
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 maart 2005, 15:15
Woonplaats: Obdam

Berichtdoor emieljanssen » 12 jun 2005, 11:08

Is dit wanneer je de computer ook werkelijk gebruikt of alleen als hij aanstaat zonder dat je hem gebruikt?
In dat laatste geval zou energiebeheer ingeschakeld kunnen zijn op 20 minuten.
Emiel
Win XP pro met SP2 / P4 2.8 ghz/2x512mb
emieljanssen
Erelid VragenForum
Erelid VragenForum
 
Berichten: 455
Geregistreerd: 12 jan 2004, 22:50
Woonplaats: wehl

Berichtdoor MarcelAC » 12 jun 2005, 14:25

helaas is dat niet het geval..

wat ik ook doe (of laat), na een periode 'begeeft' hij het gewoon, en kan ik niets meer..

ik kreeg een tip van een vriend die zei dat hij iets soortgelijks had, en dat werd veroorzaakt door het (lege) batterijtje van het moederbord.. kan dit kloppen?
MarcelAC
Beginner
Beginner
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 maart 2005, 15:15
Woonplaats: Obdam

Berichtdoor MarcelAC » 13 jun 2005, 19:57

ik heb nu door dat het eigenlijk alleen gebeurd als ik toch flink wat vraag van m'n videokaart..

*MSI Radeon 9550, 256 MB
*400W voeding, nieuw.

nog steeds geen id... :?
MarcelAC
Beginner
Beginner
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 maart 2005, 15:15
Woonplaats: Obdam

Berichtdoor Kevin » 13 jun 2005, 21:16

Dit heb je pas sinds je nieuwe videokaart?
Groeten,
Kevin
Bent u van uw probleem verlost dankzij Vragenforum.nl? Denk dan eens na om een bescheiden donatie te doen. Zie onze donatiepagina hier
Help ons mee om vragen en problemen op te lossen, neem eens een kijkje op de pagina met: Onopgeloste onderwerpen
Avatar gebruiker
Kevin
Eigenaar VragenForum
Eigenaar VragenForum
 
Berichten: 9849
Geregistreerd: 30 maart 2003, 13:17
Woonplaats: Noord-Holland

Berichtdoor MarcelAC » 15 jun 2005, 12:34

dat klopt. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik niet zeker weet of de oude videokaart ook problemen oplevert, aangezien ik daarmee nooit lang/veel heb gewerkt.

bij installatie werd wel gemeld dat de drivers niet het 'windows compatibiliteits' logo oid had, waarmee ze al aangaven dat het systeem instabiel kon worden. Is dit dan het geval?? hoop het niet, anders ga ik de mensen bij die computerzaak schoppen.. :evil:
MarcelAC
Beginner
Beginner
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 maart 2005, 15:15
Woonplaats: Obdam

Berichtdoor Kevin » 15 jun 2005, 12:49

Kun je om te testen de oude videokaart er eens instoppen ik denk dat het probleem door de videokaart komt.
Groeten,
Kevin
Bent u van uw probleem verlost dankzij Vragenforum.nl? Denk dan eens na om een bescheiden donatie te doen. Zie onze donatiepagina hier
Help ons mee om vragen en problemen op te lossen, neem eens een kijkje op de pagina met: Onopgeloste onderwerpen
Avatar gebruiker
Kevin
Eigenaar VragenForum
Eigenaar VragenForum
 
Berichten: 9849
Geregistreerd: 30 maart 2003, 13:17
Woonplaats: Noord-Holland

Berichtdoor MarcelAC » 24 jun 2005, 10:29

je hebt gelijk, ik ben het nu echt zat aan het worden :evil:
oude videokaart (GeFoce2, 32 MB) werkt feilloos..
Teruggegaan naar de winkel, nieuwe kaart meegekregen, zelfde specs, maar dan Jetway ipv MSI en met passieve koeling.

Zelfde probleem!!! alleen nu krijg ik HELEMAAL geen beeld!
dus volgende week dump ik mijn PC en videokaart daar, en ze gaan zelf maar kloten, het valt toch nog allemaal binnen de garantie..

Ik hou jullie op de hoogte!
MarcelAC
Beginner
Beginner
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 17 maart 2005, 15:15
Woonplaats: Obdam


Keer terug naar Hardware

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten