Microsoft geeft tips om Vista sneller te maken

Hier vindt u dagelijks het laatste ict-nieuws.

Moderators: Mathias Group, HijackThis Experts/Specialisten, Global Moderator VragenForum, Nieuwsposters

Gebruikersavatar
Simbah
Global Moderator VragenForum
Global Moderator VragenForum
Berichten: 1228
Lid geworden op: 14 Jun 2004, 08:03
Locatie: amsterdam

Microsoft geeft tips om Vista sneller te maken

Berichtdoor Simbah » 13 Sep 2009, 05:31

[imgl]http://www.vragenforum.nl//images/1/768b24fff073bf20466e412fa1d6ccf9.jpg[/imgl]Microsoft heeft online een artikel gepubliceerd waarin het een aantal handige tips geeft om Windows Vista sneller te maken.
Veel Vista-gebruikers klagen dat Vista traag is als stroop in de winter. Microsoft zegt dat deze traagheid niet aan het besturingssysteem ligt, maar omdat gebruikers hun systeem volstoppen met antispyware- en antivirusprogramma's. Het besturingssysteem wordt ook trager door de vele rotzooi die gebruikers van het internet downloaden en installeren.

Microsoft raadt gebruikers aan om programma's te verwijderen die niet (meer) gebruikt worden en om het aantal startup-programma's te beperken. De tip om je systeem te versnellen door een ander besturingssysteem te gebruiken, konden we op de helppagina niet vinden.

windowshelp

Bron: Pcmweb

John van Rhijn
Senior lid
Senior lid
Berichten: 1411
Lid geworden op: 06 Okt 2008, 23:03
Locatie: Nunspeet

Berichtdoor John van Rhijn » 13 Sep 2009, 10:00

Voor degenen die daar nog nooit naar gekeken hebben, een nuttig artikel.
Maar van bijvoorbeeld 'Temporary files', weten de meesten dat je die tijdens het opstarten kan verwijdern met CCleaner. In CCleaner kun je tevens heel geschikt je opstartlijst met recht beheren: je kunt programma's uit- en daarna eventueel weer inschakelen, alvorens je ze definitief uit de opstartlijst verwijderd.
Na rechts-klik Bureaublad kies ik altijd voor thema Windows-klassiek en daar staat later '(aangepast)' bij, omdat ik alle visuele effecten de nek omdraai (behalve, zie hieronder, 'slepen').
In 'Eigenschappen voor Taakbalk en Menu Start' kies ik voor 'Klassiek menu Start'.
Hiervan wordt het verschijnen van vensters e.d. al een stuk sneller, maar er is nog wat meer mogelijk (zoals nu ook Microsoft betuigt).
De meesten weten ook dat je de systeem-prestatie op kan krikken door, (bij XP) Start --> Instellingen --> Configuratiescherm --> Systeem --> tabblad Geavanceerd, bij item Prestaties via de knop Instellingen te gaan voor 'Beste prestaties'. Zelf vink ik dan nog wel 'Inhoud van het venster tijdens slepen weergeven' aan, omdat ik dat wel handig vind.
Met deze actie, nu dus ook door Microsoft geadviseerd, 'kill' je dus feitelijk de Aero interface; saillant detail.
En inderdaad: regelmatig defragmenteren (JkDefrag wordt vaak door ICT-mensen als de betere gezien). Zelf gebruik ik regelmatig (1/maand) Defraggler, omdat dat sneller is als Windows Schijfdefragmentatie (niet sneller als JkDefrag) en je er sinds enkele versies ook grote bestanden mee naar het eind van de harde schijf kan verplaatsen.

Let wel: in het hele artikel van Microsoft staat niets vermeld over opschonen van het register (van welke belangrijkheid heel veel commercieele programma's ons proberen te overtuigen). Nergens op internet zul je de uitslag van een test vinden die een beduidende verhoging van de systeem-prestatie onderschrijft.
Microsoft zelf raadt het zelfs af: zie hier (halverwege). Het register defragmenteren, daarintegen, raadt Microsoft aan. Bij XP werkt Free Registry Defrag goed, bij Vista meen ik ook.
Zekere loze registersleutels opruimen, kan wel een pre zijn bij her-installaties van sommige programma's.
In het verleden deed ik het register opschonen altijd met CCleaner en daarna RegSeeker. Bij een verse installatie (vanaf installatie-cd) van XP kan dit geen kwaad. Bij de Vista Home Premium van een vriend van me echter, vernachelde RegSeeker waarschijnlijk de boel. Dit is des te meer aannemelijk toen ik bij mijn laptop, na installatie van XP Professional (plus allerhande gratis troep zoals Office 2007 'Ready') vanaf de installatie/recovery-partitie, daarna het register opschoonde. Na CCleaner werkte alles nog naar behoren, later na RegSeeker kon ik NTI Backup niet meer openen. Heb toen dus gelijk een her-installatie kunnen doen van, gelukkig, gelijk na de allereerste installatie gemaakte recovery-dvd's. Daar wordt ook direct na de installatie naar gevraagd; altijd doen, dus.
CCleaner gebruik 1/maand voor het register (toch wel), omdat de ervaring uitgewezen heeft dat CCleaner geen steken laat vallen.
Deinstalleren doe ik altijd met Revo Uninstaller, omdat deze, na deinstallatie van de programma eigen uninstaller, eerst het register en daarna de mappen en bestanden naloopt op deinstallatie-resten.
Opvolgen van advies op websites als deze valt m.i. als vanzelfsprekend onder je eigen verantwoordelijkheid en is voor je eigen risico.

Gebruikersavatar
Grolo
Senior lid
Senior lid
Berichten: 3285
Lid geworden op: 10 Jan 2004, 14:36
Locatie: Amsterdam

Re: Te mooi om waar te zijn?

Berichtdoor Grolo » 02 Feb 2010, 18:53

----------------------------------------------------
Windows freeware that doesn't suck!
Help mij deze lijst groter te maken!
----------------------------------------------------

Steuber
Actief lid
Actief lid
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 Dec 2006, 10:30
Locatie: Bussum
Contact:

Re: Te mooi om waar te zijn?

Berichtdoor Steuber » 29 Mar 2010, 12:46


wastef
Senior lid
Senior lid
Berichten: 756
Lid geworden op: 17 Apr 2006, 11:51
Locatie: amsterdam

Berichtdoor wastef » 18 Apr 2011, 22:43

Als je met Paypal kunt betalen dan zit je veilig.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Vind je Scooters leuk? En heb je er verstand van? Help ons mee op Scooter-freaks.nl & Scooterhulp.nl

Dorey100
Net Gestart
Net Gestart
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 Mar 2013, 13:00
Locatie: Arnhem

geen last

Berichtdoor Dorey100 » 28 Mar 2013, 16:40

Ik heb thuis nergens last van, gebruik Vista toch al een tijdje!!


Terug naar “Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten