Home  Forum  Zoeken  Profiel  Log in om privé-berichten te bekijken  Beveiliging  Downloads  Inloggen  Registreer 
Hoe zet ik verloren clusters van ext.HD terug op mijn PC?

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Index -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp :: Opgelost 
Auteur Bericht
luduina
Erelid VragenForum
Erelid VragenForumLeeftijd: 58
Geregistreerd op: 17-12-2005
Berichten: 56
Woonplaats: Nederland

BerichtGeplaatst: Di 28 Jul 2009, 21:29    Onderwerp: Hoe zet ik verloren clusters van ext.HD terug op mijn PC? Reageer met quote

Beste Forumhelpers,

Hier ben ik weer een keer met een groot probleem. Mijn Wind.XP liep vast op mijn laptop. Volgens Dell was het een Windows probleem en moest ik Windows XP er opnieuw opzetten. Dus eindelijk toch maar een externe harddisck gekocht, ik had eerder daar geen geld voor, maar nu dus toch maar gedaan. Het is een Toshiba 1TB geworden, een flink grote dus, daarop heeft mijn zwager o.a. een backup gemaakt van de map 'mijn documenten', dat was voor mij ook de aller-aller belangrijkste, mar ook nog van andere delen. Toen op de laptop de harde schijfgeformatteerd, Windows XP er weer op, ging allemaal goed, maar toen moest mijn back-up terug. Mijn zwager sloot de externe harde schijf aan, hij zegt ik zag íets'gaan lopen, weet niet wat, maar het resultaat was, dat alle back-ups van bijv. mijn oude map 'program files'en nog wat andere er nog WEL op staan, maar dat de map 'mijn documenten'helemaal LEEG is. Ik heb nu dus maar een gedeeltelijke back-up en mis het voor mij allerbelangrijkste. We dachten dat we dat wat op de een of andere manier verloren was gegaan wellicht nog terug konden halen. Ik zocht hier op het forum en kwam ergens het advies tegen om PC-Inspector daarvoor te gebruiken.

Vervolgens dus geprobeerd met PC-Inspector de externe schijf te laten zoeken naar 'lost clusters', want ook bij 'delete''stondend een lege map 'mijn documenten. De rest van de back-up was dus nog wel goed. Dat zoeken duurde driekwart dag, maar hij vond 87 lost clusters, 1980 lost files. Die zou je dus terug moeten kunnen zetten lijkt mij. Maar moet dat dan op de externe harde schijf worden gedaan. In hun help staat, dat je het beste kunt saven op een andere harde schijf, dat zou dan alleen mijn laptop kunnen zijn en daar moet wat verloren is ook uiteindelijk naar toe.

Ik kan dus nu al die 'lost clusters' wel kopieren naar mijn laptop, maar ik herken geen enkel bestand. Waar moet ik ze dan zetten, in welke 'map' ? Al die verloren clusters hebben een zescijferig getal en vele bestaan dus uit soms wel een paar honderd supmappen. Maar 1 cluster herkende ik, dat zijn een aantal setup-specialist bestanden en ik weet, dat mijn ex-man dit programma gebruikte om sommige spellletjes welke hij had gemaakt en op mijn computer stonden te laten installeren. De andere clusters/mappen staan vol met nbestanden welke bestaan uit letters, heel vaal met accenten erop op trema's e.d.

Ik herken dus verder niets, maar heb van dit soort zaken ook echt geen verstand. Ik vind dat ik voor een dik vijftig jarige vrouw alleen al best veel kan en snap van het gecomputer, maar dit gaat me echt boven de pet.

Mij lijkt het dat ik dus wel het nodige heb teruggevonden en dat al die bestanden in de diverse clusters samen al mijn verloren data zouden kunnen zijn, maar ik heb dus geen idee hoe ik dat allemaal weer terug kan krijgen op mijn laptop.
In 'mijn documenten' stonden bijv. veel foto's, welke ik verschrikkelijk vind dat ik ze nu kwijt ben, de nodige .doc bestanden, correspondentie, cryptogrammen welke ik voor een cryptogrammenwebside maak e.d. IK wil dus al het mogelijke doen om dat weer terug te krijgen. Geld om naar dure reparateurs te gaan heb ik niet.

Kan iemand van jullie mij daarom dus helpen?? IK hoop het echt.

N.B. verder nog een klein vraagje: als de externe schijf op de laptop wordt aangesloten, verschijnt er steeds iets van 'afspelen' en dan de vraag met wel programma ik het zou willen openen. Dat vind ik vreemd. Kun je dat úit zetten'? Kan dat kwaad? Ik moet toch gewoon via 'deze computer'naar die E-schijf kunnen gaan, net zoals met mijn USB-stick? Ik heb die externe harde schijf alleen maar gekocht op back-ups te kunnen maken. De verkoper vertelde mij, dat er vanaf de fabriek GEEN programma op staat om te back-uppen, hij was dus helemaal leeg, maar dat ik daarvoor het beste 'Norton Gost' kon downloaden. Dat heb ik nog niet gedaan, dat wil ik pas doen als ik mijn laptop weer helemaal in de oude staat terug heb, de gemaakte back-up dus terug heb gezet. Dan wilde ik de externe harde schijf weer wissen en vervolgens Norton Gost downloaden en daarmee meteen een nieuwe complete back-up maken van mijn laptop en vervolgens elke paar dagen mijn belangrijkste zaken, zoals de map ' mijn documenten' back-uppen. Mijn zwager vond dat dat programma nu de eerste keer voor de eerste back-up , voordat ik dus Windows XP er opnieuw op ging zetten , niet nodig was. Die back-up ging ook dus goed, maar bij het proberen terugzetten ben ik nu dus het belangrijkte deel meteen weer kwijtgeraakt.

Ik hoop dat jullie me, net als enkele keren eerder de afgelopen drie jaar, me nu ook weer goed kunnen helpen. Alvast heel hartelijk dank.

Met hartelijke groet,
Luduina
Naar boven
Grolo
Senior lid
Senior lidLeeftijd: 31
Geregistreerd op: 10-1-2004
Berichten: 3123
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Di 28 Jul 2009, 21:49    Onderwerp: Reageer met quote

Wie schrijft er hier even een samenvatting. Ik lees liever 3 regels met het probleem dan 3 bladzijdes met wat er gebeurd is.

Misschien dat je met recuva het één en ander kan terughalen.
Link naar recuva: http://www.recuva.com/
_________________
----------------------------------------------------
Windows freeware that doesn't suck!
Help mij deze lijst groter te maken!
----------------------------------------------------
Naar boven
luduina
Erelid VragenForum
Erelid VragenForumLeeftijd: 58
Geregistreerd op: 17-12-2005
Berichten: 56
Woonplaats: Nederland

BerichtGeplaatst: Di 28 Jul 2009, 22:14    Onderwerp: Reageer met quote

Beste Grolo,

Sorry dat je mijn 'verhaal'te lang vond, bij eerdere vragen kreeg ik het verzoek om duidelijk mijn probleem te schetsen, vandaar dus. Voordat we PC-Inspector gebruikten hadden we Recuva al geprobeerd, dus helaas heb ik niets aan je antwoord, desalniettemin dank.

Het gaat mij dus om wat en hoe ik met de 'verloren clusters' welke PC-Inspector heeft gevonden, moet omgaan om alsnog die data weer op mijn laptop te krijgen of moet ik die eerst op de externe schijf terugzetten en zo ja hoe?. In de help van PC-Inspector vind ik daar n.l. niets over.

Ik hoop dus dat er iemand anders is, die daar meer over weet.

Met dank en vriendelijke groet,

Luduina
Naar boven
Grolo
Senior lid
Senior lidLeeftijd: 31
Geregistreerd op: 10-1-2004
Berichten: 3123
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: Wo 29 Jul 2009, 11:55    Onderwerp: Reageer met quote

Doe is een schijfcontrole op de HD

Rechtermuisknop op HD
Eigenschappen
Extra
Volume op fouten controleren
2 hokjes aanvinken
Starten
_________________
----------------------------------------------------
Windows freeware that doesn't suck!
Help mij deze lijst groter te maken!
----------------------------------------------------
Naar boven
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Index -> Hardware Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Powered by phpBB 2.0.21
VragenForum Zomer thema © 2007
De naam VragenForum en de daarbij behorende inhoud van dit forum is © VragenForum Nederland 2003/2008