AMD stoot fabrieken af om te overleven

Hier vindt u dagelijks het laatste ict-nieuws.

Moderators: Mathias Group, HijackThis Experts/Specialisten, Global Moderator VragenForum, Nieuwsposters

Gebruikersavatar
Simbah
Global Moderator VragenForum
Global Moderator VragenForum
Berichten: 1228
Lid geworden op: 14 Jun 2004, 08:03
Locatie: amsterdam

AMD stoot fabrieken af om te overleven

Berichtdoor Simbah » 07 Okt 2008, 22:37

[imgl]http://www.vragenforum.nl//images/1/f7509a8eb97cc975f4b745a55460ac23.jpg[/imgl]Processorfabrikant Advanced Micro Devices (AMD) stoot zijn fabrieken af om geld bij elkaar te krijgen. AMD wil beter kunnen concurreren met zijn grootste rivaal Intel.

Twee investeringsmaatschappijen die in handen zijn van de regering van Abu Dhabi steunen de beslissing van AMD. Een van de twee bedrijven investeert $5,7 miljard in de afgestoten fabrieken, en de andere koopt voor meer dan $300 miljoen aandelen AMD.

AMD is al maanden verwikkeld in een overlevingsstrijd. Analisten zagen al aankomen dat AMD het bedrijf zou opsplitsen in een tak die processoren ontwikkelt en een tak die de processoren produceert. De Foundry Company, de nieuwe eigenaar van de fabrieken, neemt AMD's voltallige verlies van $1,2 miljard over zodat AMD goed kan concurreren met Intel. Intel heeft ongeveer 80 procent van de wereldwijde processormarkt in handen. De overige 20 procent is in handen van AMD.

AMD heeft de laatste paar jaar moeilijk kunnen wedijveren met Intel. AMD bleef vasthouden aan zijn dure fabrieken, terwijl andere processorfabrikanten hun fabrieken al jaren geleden hadden afgestoten.
AMD verloor veel marktaandeel door problemen met zijn Barcelona-processor. Ook de overname van processorfabrikant ATI ging niet geheel vlekkeloos. De Europese Commissie heeft Intel een hoge boete gegeven omdat het bedrijf illegaal computerfabrikanten betaalde om producten van AMD te negeren.

IBM is blij met AMD's beslissing om eindelijk de fabrieken af te stoten. IBM heeft altijd nauw gewerkt met AMD.

Bron: Pcmweb

Terug naar “Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten